Kennismakingsworkshop Stedenbouw en Landschapsarchitectuur op 15 november

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst organiseert op donderdag 15 november 2012 een workshop bedoeld als kennismaking met de voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur en met de reguliere masteropleidingen. De workshop is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, met name voor bachelorstudenten uit alle jaren.

De Academie van Bouwkunst organiseert op donderdag 15 november 2012 een workshop bedoeld als kennismaking met de voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur en met de reguliere masteropleidingen. De workshop is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, met name voor bachelorstudenten uit alle jaren.

Tijdens de workshop maak je kennis met de theorie en ontwerpopgaven van het vak stedenbouw en landschapsarchitectuur. Je werkt in teamverband aan een opgave onder begeleiding van twee professionals uit de ontwerppraktijk. Zij informeren je ook over de voorbereidende cursus, de reguliere masteropleiding en het beroepsperspectief tijdens en na de studie.

Opgave
Het historische ensemble van de grachtengordel is onderwerp van deze eendaagse workshop. De opgave is om op basis van een zelf uit te werken toekomstscenario een nieuwe betekenis te geven aan de grachtengordel. Daarvoor onderzoeken we eerst de bestaande gridstructuur. Met behulp van tape, kartonnen dozen, piepschuim en plasticfolie wordt de gridstructuur en landschappelijke context van de grachtengordel opgebouwd. Gedurende de dag zullen de studenten op zoek gaan naar een nieuwe invulling van deze 'ideaalstad' voor een verbeterd ontwerp voor de grachtengordel. Het belangrijkste doel is om de Academie van Bouwkunst en de Amsterdamse gridstad te leren kennen. In de ochtend zullen we gezamenlijk de Amsterdamse grachtengordel onderzoeken en opbouwen. In de middag worden in groepen diverse scenario’s voor de toekomst van de grachtengordel losgelaten.

Download de uitgebreide opdracht en het programma (PDF)

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht, via e-mail aan Marjoleine Gadella marjoleine.gadella@ahk.nl. Je kunt je aanmelden tot 1 november 2012.

Tijdstip en locatie
Donderdag 15 november 2012, van 09.00-18.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam.

Informatieavond
Aansluitend op de workshop is er vanaf 18.30 uur een informatiebijeenkomst over de voorbereidende cursus. Deze is ook afzonderlijk te bezoeken.

zie ook
voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur
master Stedenbouw
master Landschapsarchitectuur

Delen