Hisako Horikawa Artist in Residence bij de SNDO

Gepubliceerd op

De eigenzinnige Japanse choreograaf Hisako Horikawa gaat samen met dertig studenten van alle vier de jaargroepen van de SNDO werken aan een groepschoreografie die zal resulteren in een voorstelling tijdens A Taste of Something Raw festival in Frascati. Hisako Horikawa is te gast als Artist in Residence bij de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) aan de Theaterschool van 16 januari tot en met 16 februari.


Onder leiding van Hisako Horikawa gaan de studenten intensief werken aan een groepschoreografie en onderzoeken daarbij thema’s als lichaam in relatie tot ruimte, materie en kwaliteit. De studenten van de SNDO zullen werken in verschillende studio’s in Amsterdam. De residency van Hisako Horikawa geeft de studenten de kans kennis te nemen van de werkwijze van de kunstenaar door samen in diens artistieke praktijk te zijn.

Er zullen openbare repetities zijn en in de hal van Dansmakers zal een try out worden gegeven ter voorbereiding op de voorstelling in Frascati 1. De eindvoorstelling vindt plaats op zaterdag 16 februari in Frascati 1 tijdens het A Taste of Something Raw festival.

Reserveringsinformatie eindvoorstelling:
zaterdag 16 februari om 22.00u in Frascati 1, Amsterdam
kaarten reserveren via Frascati


Hisako Horikawa (Niigata, Japan) werkt vanuit een persoonlijk onderzoek naar de mogelijkheden van stem en lichaam. Met Butoh-legende Min Tanaka richtte zij het Body Weather Laboratory op en tot 1998 leidde zij haar eigen gezelschap, Maijuku. Tegenwoordig maakt Horikawa voorstellingen met uiteenlopende kunstenaars en muzikanten wereldwijd. Ze werkte met cellist Tristan Honsinger, saxofonist Ab Baars, pianist Augusti Fernández en gitarist Derek Bailey en danste in de Nederlandse Punkrockband The Ex. Vaak kiest zij vergeten stedelijke locaties uit voor haar voorstellingen en regelmatig werkt zij met kinderen, amateurs en professionele dansers op leeftijd.

AIR is een programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling in samenwerking met de instituten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten / www.air.ahk.nl

Eerder waren Emio Greco I PC, LISA, Steve Paxton, Deborah Hay, Ann Liv Young en Benoit Lachambre te gast als Artist in Residence aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling).

Delen