Talloze namen...

Gepubliceerd op

Een bijzondere, eenmalige muzikale montage-voorstelling, op 4 mei om 21.00 uur in Koninklijk Theater Carré. Speciaal gemaakt voor Theater Na de Dam door Ruut Weissman in samenwerking met Lidwien Roothaan en Daniël Samkalden. Gespeeld door Helmert Woudenberg, het derde jaar van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en verder Marlies Heuer (Theo d’Or 2012), Meral Polat, André van Duin e.a.

Een bijzondere, eenmalige muzikale montage-voorstelling, op 4 mei om 21.00 uur in Koninklijk Theater Carré. Speciaal gemaakt voor Theater Na de Dam door Ruut Weissman in samenwerking met Lidwien Roothaan en Daniël Samkalden. Gespeeld door Helmert Woudenberg, het derde jaar van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en verder Marlies Heuer (Theo d’Or 2012), Meral Polat, André van Duin e.a.
 
Op een ochtend in april vertrok een bus met de derdejaarsstudenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie onder leiding van Ruut Weissman voor een reis naar Polen. Drie dagen verzamelden zij intensief gedachten en ideeën voor de Talloze namen… Hoorcolleges in de bus, gesprekken met elkaar en een bezoek aan het grootste van alle Duitse concentratiekampen: Auschwitz en Auschwitz-Birkenau. Tegelijkertijd in Amsterdam tekende Daniel Samkalden de verhalen op van acteur en theatermaker Helmert Woudenberg. Persoonlijke verhalen die vertellen over de collaborerende landgenoten, verhalen over goed en kwaad en over het grijze gebied daartussen.
 
Talloze namen… speelt in de piste van Carré. De derdejaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie debuteren op 4 mei in het Koninklijke theater. Een aantal zeer bijzondere gasten verzorgt bovendien speciale bijdragen aan de voorstelling. Een hoofdrol is weggelegd voor Helmert Woudenberg, met wie de studenten ook tijdens de repetities uitgebreid aan het werk zijn. Daarnaast zullen Theo d’Or winnares Marlies Heuer, komiek André van Duin en zangeres/actrice Meral Polat een bijdrage leveren.
 
Het is de tweede keer dat Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, een voorstelling in Carré maakt met zijn studenten versterkt met gasten uit de professionele beroepspraktijk. Tijdens Theater Na de Dam 2011 stond de voorstelling ‘Liever geen oorlog’ in de piste van het theater.

Kaarten kosten 15 euro, klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.


Delen