Bouwen met lichtgewicht materialen tijdens kennismakingsworkshop architectuur

Gepubliceerd op

Maak kennis met het vak architectuur op 22 en 23 mei tijdens de intensieve en onderzoekende workshop 'Overspannen'. Twee dagen lang wordt er met studenten gewerkt aan het bouwen van inventieve lichtgewichtsconstructies van onbekend materiaal.


De kennismakingsworkshop Architectuur gaat over het spelenderwijs ontdekken van de kracht en mogelijkheden van lichtgewicht en flexibel bouwmateriaal met behulp van de juiste techniek, denk aan weven, vlechten en vouwen. Deelnemende studenten worden begeleid door architecten Jolijn Valk, Coen Smit en Rob ten Napel. Doel van deze workshop is om met een grote lichtgewichtsconstructie de historische binnenplaats van de Academie te kunnen overspannen.

Bekijk hier de opgave van de kennismakingsworkshop.

Informatieavond
Na afloop van de workshop wordt op donderdag 23 mei aansluitend een informatieavond georganiseerd over de Voorbereidende cursus Architectuur en de reguliere masteropleidingen. Studieadviseur Elsbeth Falk houdt ook een inloopspreekuur voor vragen over de masteropleidingen en cursussen.

Aanmelden
Meldt je aan via e-mail bij Marjoleine Gadella, marjoleine.gadella@ahk.nl. Aan je deelname zijn geen kosten verbonden. Ga naar Open dag om je aan te melden voor de informatieavond.

Tijdstip en locatie
Woensdag 22 mei (09:00-22:00 uur) en donderdag 23 mei (09:00-17:00 uur), Waterlooplein 213 in Amsterdam. De Academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Delen