Sedrig Verwoert in NTR Podium 'Jonge Dansers'

Gepubliceerd op

In het programma NTR Podium 'Jonge Dansers', 2 juni op Ned. 2 om 13.00 uur, strijden drie dansers om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancer in Gdansk, Polen. Sedrig Verwoert, student van de Jazz- en Musicaldansopleiding van de Theaterschool, is een van de drie kandidaten.

In het programma  NTR Podium 'Jonge Dansers', 2 juni op Ned. 2 om 13.00 uur, strijden drie dansers om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancer in Gdansk, Polen. Sedrig Verwoert, student van de Jazz- en Musicaldansopleiding van de Theaterschool, is een van de drie kandidaten.

In 'Jonge Dansers' werken drie belangrijke choreografen met de jonge talenten van de verschillende dansopleidingen. De choreografen Nanine Linning, Marco Gerris en Juanjo Arques vertegenwoordigen met hun achtergrond verschillende dansstijlen. De moderne dans, de streetdance en het klassieke ballet.

In de uitzending zien we hoe deze choreografen met de jonge dansers werken en uiteindelijk drie dansers selecteren. Artistiek leider van het Scapino Ballet, Ed Wubbe, maakt met deze drie dansers een speciale choreografie waarin alle dansstijlen vertegenwoordigd zijn.

Een jury, bestaande uit Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Adriaan Luteijn (Introdans Arnhem) en Floor Eimers (Nationaal Ballet), bepaalt aan de hand van Ed’s choreografie en een solo die de drie jonge dansers gemaakt hebben met hun begeleidende choreograaf wie dit jaar ons land mag vertegenwoordigen tijdens de Eurovision Young Dancer in Gdansk, Polen. De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben. De overige twee geselecteerde dansers zijn Daan van de Laar  en Angèlle Peters.

De uitzending wordt herhaald op 3 juni om 23.40 uur op Ned 2.

Delen