Steven Van Watermeulen benoemd tot artistiek leider Regie Opleiding

Gepubliceerd op

De directie van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Steven Van Watermeulen benoemd tot artistiek leider van de Regie Opleiding. De Theaterschool is trots om met Steven Van Watermeulen een artistiek leider te hebben gevonden die zowel een ervaren theaterdocent is als een hoogstaande internationale praktijk als acteur en theatermaker uitoefent.

De directie van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Steven Van Watermeulen benoemd tot artistiek leider van de Regie Opleiding. De Theaterschool is trots om met Steven Van Watermeulen een artistiek leider te hebben gevonden die zowel een ervaren theaterdocent is als een hoogstaande internationale praktijk als acteur en theatermaker uitoefent.

Jan Zoet, directeur de Theaterschool: ‘Vrijwel alle gezichtsbepalende regisseurs bij grote en kleine theatergezelschappen in Nederland hebben hun opleiding gevolgd aan de Regie Opleiding. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland staat de opleiding bekend om haar hoge niveau. In de toekomst zal de Regie Opleiding zich nog meer richten op internationale samenwerking en vernieuwing van het veranderende theaterveld. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Steven iemand in huis hebben die de ambities van de Regie Opleiding voor de komende jaren zal weten te realiseren.’

De Vlaamse acteur, toneelregisseur en schrijver Steven Van Watermeulen (1968) werkte met internationaal gerenommeerde regisseurs als Guy Cassiers, Johan Simons, Ivo van Hove, Pierre Audi, Julie van den Berghe, Theu Boermans, Luk Perceval en Christoph Marthaler. Van Watermeulen speelde als acteur onder andere bij Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Amsterdam, RO Theater, TgS TAN en NTGent. Voor zijn rol in De Wespenfabriek van het RO Theater kreeg hij de Louis d'Or.

Sinds seizoen 2005-2006 behoort Steven Van Watermeulen tot het ensemble van NTGent. Hij speelde in Platform, Het leven een droom, Maeterlinck, De koning sterft, Vergeten Straat, Krapp's laatste band, Instinct, Gif, Aida, La grande bouffe, Olifant Jezus, Platonov. In 2013-2014 is hij te zien in De Ideale Man (regie Theu Boermans) en in FRONT Polyphonie (regie Luk Perceval). Steven heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als docent aan de Toneelacademie in Maastricht en het Conservatorium in Antwerpen, opleiding drama.

Steven Van Watermeulen is ook auteur. Samen met Oscar van den Boogaard schreef hij onder het pseudoniem Emmanuel Lipp de roman Chinchillasong. Onder hun tweede pseudoniem Pearl Sweetlife publiceerden ze hun tweede boek, Zeeduivel voor Amalia (2008). In de lente van 2011 verscheen Landschap tussen alles of niets, het eerste boek onder zijn eigen naam.

Delen