Academie voor Beeldende Vorming gaat naar Overhoeks

Gepubliceerd op

De Academie voor Beeldende Vorming zal zomer 2015 verhuizen naar het voormalige Shell Grootlab in Overhoeks, waar ook de masteropleidingen van de Theaterschool, DasArts en de Amsterdam Master of Choreography onderdak vinden. Tot zomer 2015 zal de Academie gehuisvest blijven op haar tijdelijke locatie aan de Zeeburgerdijk.


Op 13 februari ondertekenden de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten het contract voor de aankoop van een deel van het voormalige Shell Grootlab.

Het Grootlab bevindt zich op een interessante locatie, met veel (kunst)instellingen als inspirerende buren, waaronder EYE, de Tolhuistuin, ID&T en Dansmakers. Andersom kan de hogeschool een belangrijke bijdrage leveren aan de omgeving, die volop in ontwikkeling is. Broedplaats A lab wordt in het Grootlab de directe buur van de AHK.

Delen