Lichting 2014 oogst succes met theatervoorstelling ‘Kwartet’

Foto's: Robert van der Ree

Gepubliceerd op

Lichting 2014 van de Theaterschool oogst deze maand succes met de afstudeervoorstelling Kwartet. De makers zijn Nina Spijkers (Regie), Tim van ’t Hof (Techniek en theater), Floor Cremers (Productie podiumkunsten), Ruben Wijnstok en Ilona Overweg (Scenografie). Op het aankomende ITs Festival in juni wordt het stuk opnieuw ten tonele gebracht.

Lichting 2014 van de Theaterschool oogst deze maand succes met de afstudeervoorstelling Kwartet. De makers zijn Nina Spijkers (Regie), Tim van ’t Hof (Techniek en theater), Floor Cremers (Productie podiumkunsten), Ruben Wijnstok en Ilona Overweg (Scenografie). Op het aankomende ITs Festival in juni wordt het stuk opnieuw ten tonele gebracht.

Recensent Loek Zonneveld schrijft in een lovende recensie op Theaterkrant.nl: “Hier zwaait een toneelteam af, de gelukkige combinatie van een regisseur, drie ontwerpers in de vormgeving en een producent. Ze werken samen met twee acteurs en een geluidsontwerper aan één kunstwerk. Het lukt aan de Amsterdamse Jodenbreestraat en in de Theaterschool aldaar steeds beter, zo’n chemie tussen vaklui. Wat heet, het resultaat, de voorstelling Kwartet staat als een huis. Beter: als een verregend mausoleum, een dodenhuis.”

Over de voorstelling
De samenleving is een door onszelf gefabriceerde constructie om ons te verdedigen tegen de krachten van onze natuur. Zonder dit kader zouden we reddeloos heen en weer worden geslingerd op de barbaarse zee die onze natuur is. De maatschappij is een redding en een muilkorf.

In Kwartet hebben Merteuil en Valmont zich ontworsteld aan de morele restricties van de samenleving en wroeten in de krochten en beperkingen van hun natuur. Ze herleven hun gedeelde en ongedeelde verledens in een bij vlagen wreed spel op leven en dood. Ze spelen hierbij zichzelf, elkaar en elkaars minnaars.

Speeldata: 24 en 25 juni
Locatie: de Theaterschool
Kaartverkoop

Bekijk Lichting 2014
Veel afstudeervoorstellingen, -festivals en -concerten van zijn gratis te bezoeken. Op de Lichtingensite 2014 vind je het complete programma, lees je het nieuws en bekijk je de profielen van de nieuwste lichting kunstenaars.

Delen