Winnaars van de Topkapi Films Fictie Prijs, VPRO Documentaire Prijs en de Golden Gate Commercial Award

Gepubliceerd op

Tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival zijn de eerste drie prijzen uitgereikt. De Topkapi Film Fictie Prijs is gewonnen door Gameboy, de VPRO Documentaire Prijs ging naar Noord Oost Hard West en de Golden Gate Commercial Award naar Tableau Vivant van Nico van den Brink.

De Topkapi Films Fictie Prijs is gewonnen door Gameboy, de VPRO Documentaire Prijs ging naar Noord Oost Hard West en de Golden Gate Commercial Award naar Tableau Vivant.

Jaarlijks worden er verschillende prijzen uitgereikt aan eindexamenfilms van de bacheloropleiding. De eerste drie werden uitgereikt op maandag 30 juni tijdens de Dag voor Pers en Relaties van het Keep an Eye Filmfestival dat plaats vindt in EYE. 

Golden Gate Commercial Award
Nico van den Brink, regisseur van de commercial Tableau Vivant  ontving uit handen van Jacques Vereecken de prijs. Vereecken noemde de commercial een ogenschijnlijk eenvoudige one-taker waarin alles perfect op zijn plaats valt: prachtige vormgeving, goede timing en vermakelijk functioneel acteerwerk. De commercial kent een professionele executie die volledig in dienst staat van een sterk en origineel concept. 

De prijs is bestemd voor de regisseur van de beste commercial en bestaat uit een geheel verzorgde reis voor de winnaar naar internationale reclamefestival Cannes Lions. 
Lees meer

VPRO Documentaire Prijs
De jury over Noord Oost Hard West:
"De film die de jury bekroont zet je regelmatig op het verkeerde been. Elke aanname die je in de gekozen arena hebt, wordt keer op keer omgedraaid. Er wordt niets uitgelegd. Je wordt aan het denken gezet. Knap hoe dicht de crew bij de personages is gekomen. De film is rauw, ongemakkelijk, onvoorspelbaar, rigoureus en eindigt met een prachtige schrijnende scene."
Lees meer

Topkapi Films Fictieprijs
Gewonnen door: Gameboy

De jury keek dit jaar met veel genoegen naar een zevental films en vond het een zeer sterke lichting. Wij prijzen het hoge ambitieniveau en hadden de indruk dat deze generatie een geslaagde poging heeft gedaan om op een toegankelijke manier, en met veel vrijheid een relevant verhaal te vertellen. Waar in het verleden nog vaak werd geput uit eigen klein leed, kijkt deze lichting naar ons idee weer ruimhartig om zich heen en wordt er zelfs weer ruimte gemaakt voor een intellectuele benadering van film. 
Lees meer

Delen