Keep an Eye masterclass 'The Broken Circle Breakdown' succesvol

Gepubliceerd op

Op zaterdag 4 oktober vond op de Filmacademie de Keep an Eye masterclass plaats over de succesvolle Vlaamse speelfilm 'The Broken Circle Breakdown' (2012).

Op 4 oktober vond op de Filmacademie de Keep an Eye masterclass plaats over de succesvolle Vlaamse speelfilm 'The Broken Circle Breakdown' (2012).

Michel Schöpping, docent aan de Filmacademie en verantwoordelijk voor het sound design van 'The Broken Circle Breakdown', ging in een volle projectiezaal met een aantal crewleden in gesprek over de totstandkoming van de film: hoe ontstond het idee, hoe verliep de samenwerking, waar liep de crew tegenaan.

Namens de filmcrew waren aanwezig: Felix van Groeningen, regisseur en co-scenarist; Dirk Impens, producent; Kurt Rigolle, production designer; Jan Deca, geluidsopname en Nico Leunen, montage.

Na de twee uur durende plenaire bijeenkomst vonden er in kleine groepjes verdiepingsgesprekken plaats tussen de afzonderlijke crewleden en studenten.

Studenten ervoeren de masterclass als bijzonder inspirerend en waren onder de indruk van de samenwerking tussen de verschillende crewdisciplines.

Voorafgaand aan de masterclass werd de film vertoond.

Delen