Filmfonds kent alle vrijplaatsen beginnende scenaristen toe aan oud-studenten Filmacademie

Gepubliceerd op

Het Nederlands Filmfonds heeft alle vier scenario-ontwikkelingsbijdragen van € 7.500 in het kader van de regeling Vrijplaats voor beginnende scenaristen, toegekend aan oud-studenten van de Filmacademie.

Met de in 2013 gestarte regeling stimuleert het Fonds de totstandkoming van sterkere filmplannen bij nieuw scenariotalent.

Bij twijfel altijd van Floor van Lissa(L2013, scenario)
Logline: Tijdens een broeierige zomer in Den Haag zoeken vier vrouwen van verschillende generaties naar de beste manier van leven en liefhebben, terwijl vogels alles vanaf hun wolkjes in goede banen proberen te leiden, maar door hoogoplopende meningsverschillen de boel er meestal vooral ingewikkelder op maken.

Voortjagers van Olga Ponjee (L2009, scenario)
Logline: In de Utrechtse muziekscene van de jaren ‘80 moet de tiener Flox haar eigen weg zien te vinden, te midden  van de gebroken dromen van haar vader Ted, die componist en saxofonist is en worstelt met een zware depressie.

De terugreis van Marijn de Wit (L2009, scenario)
Logline: Als een cynische, bejaarde man eindelijk doorheeft dat zijn vrouw dement aan het worden is, neemt hij haar mee in hun oude Lada, naar wat hun laatste reis zal worden: terug naar hun verliefdheid, terug in de tijd, terug naar de bron.

Puertas van Tamara Miranda de Glas(L1999, regie)  
Logline: Iedereen heeft een landschap in zijn ogen waar hij bij hoort. Dat is waar je je ziel kunt vinden, als je hem ooit kwijt bent. Dat zei Nathalia's Spaanse grootmoeder altijd tegen haar. Op een dag dwingt het leven zelf de 29-jarige Nathalia om terug te keren naar het landschap uit haar jeugd, dat ze zo lang vermeden heeft.

Het Filmfonds startte in 2013 de regeling Vrijplaats beginnende scenaristen in het kader van talentontwikkeling. Met de verruimde financiële mogelijkheden voor scenario- en projectontwikkeling stimuleert het Fonds de totstandkoming van sterkere filmplannen. Via de regeling worden jaarlijks maximaal vier aanvragen voor het schrijven van een treatment of scenario voor fictiefilmprojecten ondersteund. De inhoudelijke kwaliteit en originaliteit van de filmproductie, de gestelde persoonlijke leerdoelen en de motivatie van het werkplan zijn daarbij maatgevend.

(bron: Filmfonds)

Delen