'Schipbreuk' van Morgan Knibbe opnieuw in de prijzen

Gepubliceerd op

De korte documentaire 'Schipbreuk' van oudstudent Morgan Knibbe is bekroond met een Golden Mikeldi.

De korte documentaire 'Schipbreuk' van oudstudent Morgan Knibbe is bekroond met een Golden Mikeldi

Op het ZINEBI Bilbao International Festival of Documentary and Short Films won de film de Golden Mikeldi for Documentary Films. Aan de prijs is een bedrag van € 4.000,- verbonden.

Knibbe ontving op het Camerimage festival in Bydgoszcz, Polen een eervolle vermelding in de categorie Korte Documentaire. De film won eerder prijzen in Locarno en op het AFI Fest.

'Schipbreuk' is geproduceerd door Dieptescherpte, voor De Correspondent en beleefde haar internationale première tijdens het Locarno festival, waar de film tweemaal in de prijzen viel. Het is de eerste film van Knibbe die in 2012 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire 'A Twist in the Fabric of Space'.

De film speelt zich af op het Italiaanse eiland Lampedusa, waar in oktober 2013 voor de kust een boot vol Eritrese vluchtelingen strandde. Meer dan 360 mensen kwamen om. Abraham, één van de overlevenden, wandelt door een scheepskerkhof en herinnert zich levendig wat er is gebeurt. Aan de andere kant van de haven breekt de chaos los, terwijl honderden doodskisten worden getransporteerd naar een militair schip.

Interview met Morgan Knibbe

Delen