Studenten Academie voor Beeldende Vorming exposeren eigen ontwerpen lampenkappen

Studente Denise van der Zwaal

Gepubliceerd op

Studenten Academie voor Beeldende Vorming exposeren eigen ontwerpen tijdens Amsterdam Light Festival

Expositie eigen ontwerpen tijdens Amsterdam Light Festival
Als onderdeel van het vak Design, gaven docenten Eibert Draisma en Annekatrien van Meegen studenten de opdracht, om lampenkappen te ontwerpen die gemaakt konden worden met een laser cutter.  De resultaten zijn zo bijzonder dat ze nu tijdens het Amsterdam Light Festival te zien zullen zijn. De ontwerpen worden geëxposeerd in de weekenden van 12 en 19 december in de Print Gallery aan de Prinsengracht 628. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Maartje Brattinga, curator van onder andere de expositie 'Een Zee van Glas' in het Nationale Glasmuseum te Leerdam.

Eibert Draisma
Docent en ontwerper Eibert Draisma neemt zelf met twee projecten deel aan het Amsterdam Light Festival. Zijn lichtkunstwerk “Tulip Mania!”, in samenwerking met Aoife Wullur, werd bij de opening op 27 november door de media opgepikt als één van de toppers. Daarnaast zijn voor de ramen van het Tassenmuseum ‘zeekomkommerlampen’ te zien. Op dinsdag 9 december en op zaterdag 20 december (11.00 uur) geeft Draisma een lezing over het tot stand komen van deze bijna psychedelische lampen.

Studente Marlous Huffermann

Laser cutten

Studente Kari Anne Souwer

Delen