Slotbijeenkomsten archiefateliers

Gepubliceerd op

De archiefateliers Documenteren van de Samenleving en Actieve Openbaarheid sluiten af met twee openbaar toegankelijke bijeenkomsten.

 

Archiefatelier Documenteren van de Samenleving
Op 21 januari presenteren student onderzoekers hun eindresultaten waarop vervolgens een panel onder leiding van Theo Thomassen, hoogleraar Archiefwetenschappen aan de UvA, zal reageren. Het panel bestaat uit Charles Jeurgens (hoogleraar Archiefwetenschappen aan de Universiteit van Leiden), Inge Schoups (stadsarchivaris Antwerpen), Hester Dibbits (lector Reinwardt Academie) en Alfred Marks (Het Nieuwe Instituut). In het atelier en tijdens de slotbijeenkomst staat het reflecteren op de rol van de archivaris in de zichzelf documenterende samenleving centraal.

Archiefatelier Actieve Openbaarheid
De slotbijeenkomst van dit atelier op 29 januari vindt plaats met medewerking van Marens Engelhard (algemene rijksarchivaris), Bas Eenhoorn (Nationaal Coƶrdinator Digitale Overheid) en Albert Meijer (hoogleraar Publieke Innovatie). In het programma zal men onder andere ingaan op de uitkomsten naar onderzoek naar het inregelen van privacy in overheidsprocessen.

ACIN
De Reinwardt Academie participeerde in de ateliers in een samenwerkingsverband van het Amsterdam Creative Industries Network met Archief2020, de Hogeschool van Amsterdam,  de Universiteit van Amsterdam en Imagine IC. Aanmelding voor de bijeenkomsten en nadere informatie verloopt via www.archiefateliers.nl.

 

 

Delen