De Theatertroep wint De Mus met voorstelling Vaudeville

Gepubliceerd op

De Mus, de prijs voor de meest karakteristieke Parade voorstelling 2015, is gewonnen door De Theatertroep met de voorstelling Vaudeville. De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers, waarvan meerdere leden afkomstig zijn van de Theaterschool.

De Mus, de prijs voor de meest karakteristieke Parade voorstelling, is gewonnen door De Theatertroep met de voorstelling Vaudeville. De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers. Meerder deelnemers aan de voorstelling Vaudeville zijn afkomstig van de opleiding Theaterdocent, de opleiding Productie Podimkunsten en de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie van de Theaterschool.

 Uit het juryrapport: “Dit gezelschap zit vol met jong talent dat verleden en toekomst avond aan avond samenbracht tot de essentie van wat de Parade wil zijn: gelaagd, toegankelijk, intelligent, scherp, poëtisch, onvoorspelbaar, aantrekkelijk en onweerstaanbaar onderhoudend. Ze gaven hun bezoekers een wijze van kijken en beleven mee, die invloed had op hoe er naar andere voorstellingen werd gekeken."

Over de voorstelling

De Theatertroep speelt Vaudeville. Dat betekent iets als ‘stem van de stad’ of ‘zangklucht’. Ordinair schrootjestoneel en knalpottheater met sketches, slapstick, prologen, dialogen en tot op het bot gelogen waanvoorstellingen. Met muziek en dans en rookeffecten. Een circus van werkloze komediespelers. Met potsenmakers, dombo’s, snobs en parvenu’s. Met pedante en bigotte dames, pipo’s en puristen, flapdrollen, hypocrieten, gierigaards, Don Juan ‘s en Don Quichotten, verlopen adel, arrogante elite, profiteurs en charlatans, kwakzalvers, konkelaars, schoolfrikken en aan lager wal geraakte toneelknechten.Schuldbewust vertier in de kleinste, drukste tent in de smerigste uithoek van het Parade-terrein: in Café IK.

Met o.a.: Rosa Asbreuk (afgestudeerd in 2014 Theaterdocent), Patrick Duijtshoff (ex-student Theaterdocent), Christiaan den Dulk (afgestudeerd in 2013 Theaterdocent), Timo Huijzendveld (afgestudeerd in 2012 Theaterdocent), Jordi Möllering (afgestudeerd in 2012 Theaterdocent), Sanne Olijerhoek (student Productie Podiumkunsten), Lucia van der Pasch (student Productie Podiumkunsten), Nicoline Raatgever (afgestudeerd in 2012 Theaterdocent), Jaïr Stranders (docent en afgestudeerd in 2002 Theaterdocent), Justin van der Veen (huidig student Theaterdocent), Jochum Veenstra (ex-student Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie), Margo Verhoeven (afgestudeerd in 2015 aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie), Kyrian Esser, Sam Ghilane, Joep Hendrikx, Elisabeth ten Have, Roos Visser, Willem Voogd, Jasmijn Vriethoff, Dirk Zandvliet, Nachtschade.

Delen