Derde publicatie gesprekken met makers verschenen - Het meer en de rots

Gepubliceerd op

In de serie ‘Gesprekken met makers’ is Het meer en de rots verschenen. Dit doorlopende gesprek tussen theatermaakster Lotte van den Berg en maakster/schrijfster Anoek Nuyens, gegoten in een boekje wordt a.s. zondag 18 oktober gepresenteerd op de stoep van de Rotterdamse Schouwburg.‘In een voortdurende poging om onszelf te begrijpen, ons denken vast te grijpen. Tot hier.’

Lotte van den Berg.

Lotte van den Berg en Anoek Nuyens spraken met elkaar over het theater als parlement, de solistische kunstenaar, een beweging naar buiten, wanneer noemen we iets kunst? en God. Ze sluiten af met een confronterende oproep aan het veld.

Boekpresentatie
Zondag 18 oktober 20.00u
Rotterdamse Schouwburg
Building Conversations

https://www.rotterdamseschouwburg.nl/informatie/Building_Conversation/

Voorafgaand aan de boekpresentatie kunt u deelnemen aan Building Conversations. Geïnspireerd door gesprekstechnieken van over de hele wereld ontwikkelden theatermaker Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas verschillende mogelijkheden en vormen om met elkaar in gesprek te gaan.

Gesprekken met makers
Dit boekje is uitgegeven in de serie ‘Gesprekken met makers’. Deze reeks wil een bijdrage leveren aan het geheugen van het theater in Nederland. Daarbij wordt de praktijk, het denken en de kennis van podiumkunstenaars zelf centraal gesteld. Wij willen hun gelegenheid bieden om zich in hun eigen taal, en vanuit hun eigen ervaring en interesse uit te spreken. Gesprekken met makers vertrekt vanuit het belang van behoud en overdracht voor de jonge generatie en vanuit het feit dat kunstenaars zelf over veel impliciete kennis beschikken die onvoldoende gearticuleerd en gepubliceerd wordt. Voor deze boekjes werkt het lectoraat Podiumkunsten in transitie aan de Theaterschool samen met De Nieuwe Toneelbibliotheek en een wisselende redactie. Telkens zoeken wij naar makers en schrijvers die met elkaar in gesprek willen gaan.

Eerder verscheen in deze serie ook Wat nu is, een gesprek tussen theatermaakster Sanne van Rijn en schrijfster Irma Driessen en Het is – It is: negen ontmoetingen tussen theatermakers. In deze heruitgave uit 2009 gaan 18 theatermakers met elkaar in tweegesprek over de rol van het lichaam in hun werk.

http://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books
http://www.ahk.nl/theaterschool/lectoraat/actueel/

 

 

Delen