Thursday IDFA Film Academy Day

Gepubliceerd op

Het is inmiddels traditie: op de eerste donderdag van het IDFA zijn studenten van diverse internationale filmscholen te gast bij de Nederlandse Filmacademie. Doel van de dag is ervaringen uitwisselen,elkaars films bekijken en veel praten over films.

Het is inmiddels traditie: op de eerste donderdag van het IDFA zijn studenten van diverse internationale filmscholen te gast bij de Nederlandse Filmacademie. Doel van de dag is ervaringen uitwisselen,elkaars films bekijken en veel praten over films. 

De IDFA FILM ACADEMY DAY wordt georganiseerd door de 2e jaars productiestudenten. In de ochtend worden films uit de IDFA Student Competition vertoond en in de middag films en fragmenten van diverse filmscholen in aanwezigheid van de filmmakers, studenten en docenten uit Duitsland, Egypte, Cuba, Australie, Belgie en Engeland.  Aansluitend aan de films en presentaties worden door de productiestudenten Q&A's met de filmmakers gehouden.

's Middags zijn er speeddates - ronde tafelgesprekken waarin de studenten elkaar beter kunnen leren kennen. Ter afsluiting is er een netwerkborrel. 

De studenten van de internationale filmscholen volgen in de dagen daarna een speciale 'Film Student Route' die door de Nederlandse Filmacademie in samenwerking met het IDFA is samengesteld.

Bekijk het IDFA-studentenprogramma

Delen