Jan Zoet benoemd tot voorzitter Kunsten ’92

Gepubliceerd op

Jan Zoet, directeur van de Theaterschool, is op 26 januari benoemd tot voorzitter van de belangenvereniging Kunsten ’92. Jan wilde deze functie enkel aanvaarden als Kunsten ’92 zou verjongen, zei hij bij een debat over 'De nieuwe generatie over het cultuurbeleid van morgen'.

Waarvan akte: de twee nieuwe bestuursleden zijn artistiek leider van Veem House of Performance Anne Breure (afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2011) en theatermaker Naomi Velissariou.

De komende tijd wil Jan Zoet met Kunsten ’92 het land in om het kunstenveld als één stem te laten klinken. Hij wil onder andere opnieuw bepleiten dat kunst en cultuur bij uitstek een rol in het onderwijs moeten hebben.

Jan Zoet volgt Lennart van der Meulen (directeur VPRO) op, die na het vertrek van voormalig AHK-voorzitter Jet de Ranitz anderhalf jaar het interim-voorzitterschap bekleedde.

Delen