Knowledge Mile genomineerd voor Pro-Motor Award 2016

Gepubliceerd op

Het Knowledge Mile-initiatief van het Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is genomineerd voor de Pro-Motor Award 2016. De award is een nieuwe prijs om projecten en ideeën uit de samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven en overheid te belonen. De Knowledge Mile is een applied research ecosystem waarin stakeholders samenkomen om innovatieve oplossingen voor grootstedelijke problemen te testen, te ontwikkelen en te tonen. Met vier van haar faculteiten maakt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten onderdeel uit van de Knowledge Mile.


De jury van de award, onder leiding van voorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland, prijst de manier waarop ACIN via de Knowledge Mile community een maatschappelijk thema (grootstedelijke gebieden) multidisciplinair aan weet te pakken, door samen te werken met regionale en lokale partijen zoals bewoners en bedrijven. De jury ziet deze manier van participatie-organisatie als een innovatieve aanpak die veel potentie heeft voor andersoortige vraagstukken binnen Nederland.

AHK en de Knowledge Mile
De Knowledge Mile is een gebied in het centrum van Amsterdam dat loopt van het Amstelstation tot de Nieuwmarkt. Een community van bedrijven, studenten, docenten, onderzoekers, bewoners en maatschappelijke organisaties werkt hier samen om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren. Ze werken samen aan oplossingen voor stedelijke problemen als de verkeersdrukte, luchtverontreiniging en regenoverlast. De vier faculteiten van de AHK die deel uitmaken van de Knowledge Mile zijn de Nederlandse Filmacademie, Reinwardt Academie, Academie voor Bouwkunst en de Theaterschool. Andere betrokkenen zijn: Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Bell Labs, KPN, NS, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Rainproof, We the City, Waag Society en BNR Nieuwsradio.

Voor meer informatie, bezoek publiekprivaatsamenwerken.nl en knowledgemile.org.

Delen