Japans bezoek

Gepubliceerd op

Van 18 t/m 23 januari volgde een groep van tien jonge, zeer getalenteerde Japanse dansers, onder leiding van Haruko Kawanishi, lessen aan de Nationale Balletacademie. Vijf van hen zijn door artistiek directeur Jean-Yves Esquerre geselecteerd om volgend seizoen als gaststudent in Amsterdam hun opleiding voort te zetten.


Haruko Kawanishi is de vertegenwoordigster in Japan van de Youth America Grand Prix, een van de meest prestigieuze internationale balletconcoursen, met audities en voorrondes over de hele wereld. Afgelopen zomer was zij aanwezig bij de International Summer School van de Nationale Balletacademie en het videoblog waarin zij verslag deed van haar bezoek aan Amsterdam was voor dansstudenten in heel Japan te volgen.

Dit heeft geleid tot het bezoek, afgelopen januari, van tien door Kawanishi geselecteerde toptalenten, in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Vijf van hen zullen volgend schooljaar in Amsterdam studeren en hier gezamenlijk, onder begeleiding, in een gasthuis wonen.
Jean-Yves Esquerre: ‘Het balletonderwijs in Japan is van topniveau. Dat hangt samen met de opvoeding van kinderen die heel strikt en serieus is, waardoor zelfs jonge kinderen al leren om écht te gaan voor dat wat ze willen. Ik was zeer onder de indruk van de toewijding van de studenten die hier kwamen. Dat vijf van hen volgend schooljaar hun opleiding bij ons vervolgen, zal niet alleen voor henzelf een nieuwe wereld openen, maar zal zeker ook de overige NBA-studenten stimuleren en inspireren.’

Delen