De post-academische opleiding EPAS gaat in september van start

Gepubliceerd op

De post-academische opleiding EPAS (European Postgraduate in Arts, in Sound) gaat in september van start. Dit is een éénjarige internationale opleiding in Sound als artistieke discipline binnen een audiovisuele context.

De post-academische opleiding EPAS (European Postgraduate in Arts, in Sound) gaat in september van start. Dit is een éénjarige internationale opleiding in Sound als artistieke discipline binnen een audiovisuele context. 

De opleiding wordt georganiseerd door de The School of Arts Gent, de Nederlandse Filmacademie (Amsterdam) en ifs (Keulen) en wordt afgerond met een certificaat van deze drie instellingen. Andere instituten zoals ENSATT (Lyon), Le Fresnoy-studio national des arts contemporains (Tourcoing) en Edinburgh College of Art, Universiteit van Edinburgh treden toe als  partner tot het consortium van EPAS. Zij bieden plek aan de studenten in het tweede semester om aan de ontwikkeling van hun persoonlijke artistieke afstudeerproject van deze opleiding te werken.  

EPAS gaat in september 2016 van start en bestaat in het eerste semester uit vijf intensieve modules . Elke module onderzoekt het gebruik van Sound als artistieke discipline vanuit een steeds veranderend perspectief. Vier van deze modules (On listening, Sound and Space, On audiovisual composition en Personal work) vinden plaats in Gent. Één van de modules (Transmitting an experience through sound) vindt plaats in Amsterdam.

In het tweede semester heeft de student de mogelijkheid om zijn / haar persoonlijke artistieke project te ontwikkelen in een van de gelieerde instellingen.

 Voor meer informatie over het programma, zie de website van EPAS

Delen