Academiestudenten experimenteren met innovatieve baksteenontwerpen op FabCity

Gepubliceerd op

Tot en met 26 juni wonen en werken studenten, bedrijven, onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers op de FabCity-campus op de kop van Java-eiland. Ze ontwikkelen, testen en presenteren oplossingen als alternatieve vormen van energie, nieuwe manieren van mobiliteit, bouwen met nieuwe materialen en het hergebruiken van afval. Academiestudenten experimenteren met innovatieve baksteenontwerpen.

Tot en met 26 juni wonen en werken studenten, bedrijven, onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers op de FabCity-campus op de kop van Java-eiland. Ze ontwikkelen, testen en presenteren oplossingen als alternatieve vormen van energie, nieuwe manieren van mobiliteit, bouwen met nieuwe materialen en het hergebruiken van afval. Academiestudenten maken innovatieve baksteenontwerpen.

De Academie van Bouwkunst laat op de ‘duurzaamheidscampus’ op een laagdrempelige manier zien wat we dagelijks doen. Op de campus bouwen we onze binnenplaats na en doen er dan typische Academie-activiteiten. Zo worden er vormstudies georganiseerd met kunstenaar en ontwerper Aliki van der Kruijs. Daarnaast is er het project Brickwork waarbij studenten innovatieve bakstenen ontwerpen en prototypen maken waarmee op de campus wordt geëxperimenteerd. Ook worden er bijeenkomsten en debatten georganiseerd die toegankelijk zijn voor publiek. Op ons bouwbord is te zien wat we elke dag doen. Op vrijdagochtend 3 juni worden op de campus de eindresultaten van Brickwork gepresenteerd.

Mondiaal en lokaal

Het idee voor de campus is geïnspireerd op het FabCity-initiatief dat twee jaar geleden is gestart in Barcelona. Het uitgangspunt is dat de goede ideeën tegenwoordig digitaal de hele wereld over gaan, maar de fysieke uitwerking van die ideeën altijd lokaal plaatsvindt, met duurzame materialen die ter plekke voorhanden zijn. FabCity is onderdeel van Europe by People, het culturele programma rondom het Nederlands Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De campus is voor iedereen toegankelijk tot en met 26 juni 2016 op de kop van Java-eiland.

Delen