Architect Jan-Richard Kikkert benoemd tot hoofd Architectuur

Foto: Jimmy on the Run

Gepubliceerd op

Architect Jan-Richard Kikkert (53) is door de Academie van Bouwkunst benoemd tot hoofd van de masteropleiding Architectuur. Hij is de opvolger van Jarrik Ouburg die via het lectoraat Tabula Scripta aan de Academie verbonden blijft. Kikkert combineert het werk voor zijn eigen architectenbureau met zijn aanstelling als hoofd van de masteropleiding.

Architect Jan-Richard Kikkert (53) is door de Academie van Bouwkunst benoemd tot hoofd van de masteropleiding Architectuur. Hij is de opvolger van Jarrik Ouburg die via het lectoraat Tabula Scripta aan de Academie verbonden blijft. Kikkert combineert het werk voor zijn eigen architectenbureau met zijn aanstelling als hoofd van de masteropleiding.

Jan-Richard Kikkert studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en aan het Berlage Instituut. In 1997 richtte hij in Amsterdam met architect Judith Korpershoek Architectenbureau K2 op, een bureau dat meerdere prijzen gewonnen heeft, waaronder Europan 6. Kikkert is al jaren gastdocent en afstudeermentor aan de Academie, waar hij ook lezingen en internationale excursies organiseert.

Kikkert over zijn benoeming: ‘In mijn onderwijs staat het enthousiasmeren en het creëren van optimale omstandigheden voor studenten om hun talenten maximaal tot hun recht te laten komen altijd centraal. Ik vind het geweldig om dit nu op een hoger schaalniveau te kunnen doen.’

De Academie is bijzonder verheugd over de komst van Jan-Richard Kikkert. 'Een bijzondere architect en een bevlogen docent met een uitgebreid internationaal netwerk.'

Op donderdag 13 oktober spreekt Kikkert zijn intreerede uit.

Delen