Choreograaf Nils Christe bezoekt Nationale Balletacademie

Nils Christe, Annegien Sneep

Gepubliceerd op

Op donderdag 2 juni bezochten choreograaf Nils Christe en zijn vrouw en assistent Annegien Sneep de Nationale Balletacademie. Een oriëntatiebezoek dat komend schooljaar intensief opvolging zal krijgen, aangezien studenten van de academie in de 2017-editie van Dansers van Morgen een choreografie van Christe zullen dansen. Onze opleiding bestaat volgend seizoen dertig jaar en dat wordt gevierd met een eindejaarsvoorstelling die bijna compleet uit werk van Nederlandse choreografen zal bestaan.

Op donderdag 2 juni bezochten choreograaf Nils Christe en zijn vrouw en assistent Annegien Sneep de Nationale Balletacademie. Een oriëntatiebezoek dat komend schooljaar intensief opvolging zal krijgen, aangezien studenten van de academie in de 2017-editie van Dansers van Morgen een choreografie van Christe zullen dansen. Onze opleiding bestaat volgend seizoen dertig jaar en dat wordt gevierd met een eindejaarsvoorstelling die bijna compleet uit werk van Nederlandse choreografen zal bestaan.

In 1987 legden de directies van de twee Amsterdamse opleidingen voor klassiek ballet, de Nel Roos Academie en Scapino Dans Academie, hun functies neer. Waarna de twee opleidingen, onder aanvoering van de nieuwe artistiek leidster Erna Droog, fuseerden tot de Nationale Balletacademie.

Volgend seizoen vieren wij dus het dertigjarig bestaan van onze opleiding. Ter gelegenheid daarvan presenteren wij een bijzondere, (vrijwel) ‘all-Dutch’ editie van onze eindejaarsproductie Dansers van Morgen, met daarin choreografieën van Ted Brandsen, Nils Christe, Rudi van Dantzig, onze beschermheer Hans van Manen, Toer van Schayk en Ernst Meisner (coördinator van de Junior Company). Laatstgenoemde zal een nieuw finaleballet voor alle leerlingen en studenten creëren. Het enig ‘buitenlandse’ onderdeel in deze jubileumeditie is de Nederlandse première van Scènes de Ballet van de Britse, wereldwijd veelgevraagde choreograaf Christopher Wheeldon, een aanwinst op ons repertoire waar wij bijzonder trots op zijn.

Lees ook:

Meer dan dertig contracten in binnen- en buitenland
Eindejaarsvoorstellingen Dansers van Morgen
Studenten Khayla Fitzpatrick en Timothy van Poucke over Dansers van Morgen
Viering twintigste verjaardag Yondering in Hamburg
International Summer School
Fotografe Antoinette Mooy fotografeert ook dit jaar Dansers van Morgen
Leerlingen Nationale Balletacademie verzorgen optreden op Jump DansdagDelen