International Summer School

Gepubliceerd op

Van 11 t/m 29 juli vindt voor de zesde keer de Amsterdam International Summer School plaats. Deze zomercursus van de Nationale Balletacademie trekt jonge dansstudenten van 15 t/m 21 jaar van over de hele wereld, afkomstig van topopleidingen als The Royal Ballet School, L' École de Danse de l’Opéra National de Paris, English National Ballet School en de balletschool van La Scala in Milaan. Naast een intensieve tweeweekse cursus omvat het programma dit keer ook een exclusieve Bournonville Week.

Van 11 t/m 29 juli vindt voor de zesde keer de Amsterdam International Summer School plaats. Deze zomercursus van de Nationale Balletacademie trekt jonge dansstudenten van 15 t/m 21 jaar van over de hele wereld, afkomstig van topopleidingen als The Royal Ballet School, L' École de Danse de l’Opéra National de Paris, English National Ballet School en de balletschool van La Scala in Milaan. Naast een intensieve tweeweekse cursus omvat het programma dit keer ook een exclusieve Bournonville Week.

Deze Bournonville Week vindt plaats van 11 t/m 16 juli en zal verzorgd worden door de docenten van de Deense Bournonville-faculteit: Dinna Bjørn, Frank Andersen, Anne Marie Vessel, Eva Kloborg en Eric Viudes. Gedurende het lesprogramma zullen zij de deelnemers uitgebreid kennis laten maken met de delicate Bournonville-stijl, geroemd om zijn vele lichte sprongen, razendsnelle voetenwerk en gracieuze ports de bras (armhoudingen).

Van 18 t/m 29 juli vindt vervolgens de reguliere intensieve tweeweekse zomercursus plaats, waarin de deelnemers lessen volgen van NBA-docenten Jean-Yves Esquerre, Nathalie Caris, Laurence Korsenti en Olivier Wecxsteen en voorts van Larissa Lezhnina (voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en nu balletmeester), Jozef Varga (eerste solist van Het Nationale Ballet) en Ernst Meisner (artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet). Ook zullen de deelnemers kennismaken met het werk van de jonge Britse choreografe Charlotte Edmonds.

In beide cursussen ligt de focus op de klassieke ballettechniek, uitgesplitst naar aparte technieklessen voor meisjes en jongen, variaties, pas de deux-werk, spitzentechniek, coaching en repertoire van Het Nationale Ballet. Alle lessen vinden plaats in de fantastisch geoutilleerde studio’s van Het Nationale Ballet. De cursussen worden afgerond met een studiopresentatie voor genodigden en familieleden.

Ter info: beide cursussen zijn met respectievelijk 80 en 120 deelnemers inmiddels volgeboekt.

Lees ook:

Meer dan dertig contracten in binnen- en buitenland
Eindejaarsvoorstellingen Dansers van Morgen
Studenten Khayla Fitzpatrick en Timothy van Poucke over Dansers van Morgen
Viering twintigste verjaardag Yondering in Hamburg
Fotografe Antoinette Mooy fotografeert ook dit jaar Dansers van Morgen
Choreograaf Nils Christe bezoekt Nationale Balletacademie
Leerlingen Nationale Balletacademie verzorgen optreden op Jump DansdagDelen