Master Kunsteducatie organiseert symposium 'De kunst van kunsteducatie'

Gepubliceerd op

Wat is de overeenkomst tussen een artistieke lespraktijk en een educatieve kunstpraktijk? Studenten van de master Kunsteducatie organiseren op maandag 27 juni in de Stadsschouwburg een symposium dat het spanningsveld tussen kunst en educatie verkent. Kunst kan educatief zijn en educatie kan kunst zijn! 

Het symposium is bedoeld voor kunsteducatoren, kunstenaars, cultuurliefhebbers en beleidsmakers. De middag start met lezingen door lector Kunst- en cultuureducatie Jeroen Lutters (ArtEZ) en Tobias Frenssen, onderzoeker aan het Vakdidactisch Centrum (UC Leuven-Limburg). Aansluitend gaan de sprekers in discussie onder leiding van filosoof en theatermaker Jaïr Stranders.

Na een korte pauze worden verschillende workshops aangeboden waaraan je actief kunt deelnemen:

  • Ludodidactiek, door Eva den Heijer (beeldend kunstenaar/docent HKU)
  • Artistiek theatermaken met jongeren, door Anna Boelens en Nienke van Spreeuwel (theaterdocenten, Gerrit van der Veen College)
  • Visible Thinking, door Anne van der Weijden (Beeldmakers)
  • Eerste hulp bij Artistieke Uitdroging, door Famke Sinninghe Damsté, Francisca Rijken en Marijke Westerveen (master Kunsteducatie AHK)

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.dekunstvankunsteducatie.nl. Hier is ook het aanmeldformulier te vinden. Je kunt je aanmelden tot 23 juni; de kosten bedragen € 15.

Tijd en locatie
maandag 27 juni 2016 13.30 - 17.00 uur
Stadsschouwburg Amsterdam

Over de master Kunsteducatie
De master Kunsteducatie is een tweejarige interdisciplinaire opleiding bedoeld voor afgestudeerden van de docentenopleidingen Beeldende kunst en vormgeving, Dans, Muziek en Theater, en voor alumni van eerstegraadsopleidingen in deze vakken. Ook gediplomeerde kunstenaars in bovengenoemde disciplines, die al enige tijd werkzaam zijn in het kunsteducatieve werkveld, zijn hier aan het juiste adres.

Voor de laatste plaatsen voor het studiejaar 2016-2017 houdt de master in de laatste week van juni nog een selectieronde. Interesse? Meer informatie vind je op de website of tijdens het symposium!

Delen