IMPORT officiële Nederlandse Oscar inzending korte fictie film

Gepubliceerd op

IMPORT van Filmacademie alumnus Ena Sendijareviç (regie, lichting 2014) is de officiële Nederlandse Oscar inzending in de categorie korte fictie film.


De film vertelt het verhaal van een jong Bosnisch vluchtelingengezin dat na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 1994 in een klein dorp in Nederland terechtkomt. Absurde situaties ontstaan wanneer de gezinsleden op eigen manier deze nieuwe wereld hun thuis proberen te maken.

“In IMPORT heb ik me gefocust op de absurditeit van het leven van een vluchteling. Door een zekere afstand van de personages te behouden en een lichte toon in te zetten, heb ik getracht de personages niet te reduceren tot slachtoffers en juist hun menselijkheid geprobeerd te benadrukken. Integratie is uiteindelijk een proces dat gaande is tussen de ene mens en de andere, met alle ongemakkelijkheid, miscommunicatie en onhandigheid van dien,” aldus Ena Sendijareviç.

Import is geproduceerd door Pupkin (o.a. Jongens, Aanmodderfakker, Van God Los) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

Over Ena Sendijarevic
Regisseur Ena Sendijareviç werd geboren in Bosnië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Haar eerdere korte films REIZIGERS IN DE NACHT (2013) en haar afstudeerfilm FERNWEH (2014) reisden de hele wereld over en werden bekroond op verschillende festivals. Sendijarevic werkt nu aan haar eerste speelfilm AMOUR FOU.

Lees hier het persbericht van EYE International.

Delen