Onze tips voor de maand september

Gepubliceerd op

Het schooljaar is alweer in volle gang en zo ook alle niet te missen activiteiten! Zowel in huis als buitenshuis geven wij je graag dé tips van alle evenementen. Speciaal voor jou geselecteerd.

 

Het schooljaar is alweer in volle gang en zo ook alle niet te missen activiteiten! Zowel in huis als buitenshuis geven wij je graag dé tips van alle evenementen. Speciaal voor jou geselecteerd.

25 jaar Michiel van Erp

Vanaf donderdag 1 tot en met zondag 4 september zijn de beste werken van Michiel van Erp (documentairemaker en toneelregisseur) te zien in het Ketelhuis. 

De vierdaagse wordt afgetrapt met het onderwerp: LGBT, een terugkerend thema in het werk van Van Erp. Er vindt een gesprek plaats over de erkenning van je seksuele identiteit. De films en het gesprek worden geïntroduceerd door Michiel van Erp zelf. De avond wordt afgesloten met een borrel in de foyer van het Ketelhuis.

Op vrijdag en zaterdag worden verschillende documentaires vertoond, die elke Nederlander in het hart raakt. 

Zondag wordt afgesloten met een Ramses marathon en de Bonte middag. Verwacht tijdens de Bonte middag verschillende filmfragmenten en onverwachte gasten o.l.v. Paul de Leeuw.

Het volledige programma vind je hier.

Wij mogen 2x2 kaarten weggeven. Wil jij erbij zijn? Stuur ons een e-mail met je gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) en zet in de onderwerpregel de tekst: ’25 jaar Michiel van Erp) en laat weten waarom juist jíj erbij moet zijn! 

ROEF 2016

ROEF is een intiem festival op de mooiste daken van Amsterdam. Proef het magnifieke daklandschap en ga mee op expeditie naar prachtige verborgen werelden.

We nodigen iedereen uit om samen het grootste rooftop paradijs van Nederland te bouwen, hoog boven de hectiek van de stad.

ROEF vindt plaats op de mooiste daken van Amsterdam langs de Knowledge Mile:

  • Nederlandse Filmacademie
  • NEST
  • Academie voor Theater en Dans
  • The Student Hotel
  • Volkshotel de Badplaats
  • HvA Benno Premselahuis
  • Zoku
  • C Amsterdam

Tickets kosten €12,50 en zijn hier verkrijgbaar.

Nederlands Film Festival

Tijdens de 36ste editie van het Nederlands Film Festival kunnen de echte filmfanatici weer terecht voor de pareltjes van Nederlandse bodem. Vanaf 21 tot en met 30 september staat Utrecht weer volledig in teken van film.

De nominaties van de Gouden Kalveren zijn dinsdag tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door bekend gemaakt. Meer informatie daarover vind je hier.

Vanaf 7 september staat het volledige programma online, dus houd de website van het Nederlands Film Festival goed in de gaten. 

Delen