Twee oud-studenten genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2016

Gepubliceerd op

Negen afstudeerprojecten van Lichting 2016 zijn geselecteerd voor de vijfde editie van de AHK Eindwerkprijs. Onder de genomineerden vallen Dorian de Rijk (Master of Film) met Valerius en Joren Molter (regie fictie) met In Kropsdam is iedereen gelukkig. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 3.000 euro,-. Daarnaast is er een Publiekspijs van 1.000 euro waarvoor je binnenkort online kunt stemmen. Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke ceremonie op 21 november 2016.

 

Negen afstudeerprojecten van Lichting 2016 zijn geselecteerd voor de vijfde editie van de AHK Eindwerkprijs. Onder de genomineerden vallen Dorian de Rijk (Master of Film) met Valerius en Joren Molter (regie fictie) met In Kropsdam is iedereen gelukkig. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 3.000 euro,-. Daarnaast is er een Publiekspijs van 1.000 euro waarvoor je binnenkort online kunt stemmen. Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke ceremonie op 21 november 2016.

Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop de inzendingen voor de Eindwerkprijs worden beoordeeld de manier waarop de student in het eindwerk een verbinding maakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak.

VALERIUS is een video installatie met interactief geluid met het specifieke karakter van de waanzin. Voor dit project sprak Dorian met behandelaars en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie .  Valerius streeft er naar om een stem te geven aan een groep die doorgaans wordt genegeerd. De kijker wordt het zeldzame perspectief van binnenuit geboden en daarmee uitgedaagd zich te verbinden met een kwetsbare groep.  Valerius belicht de actualiteit van institutionalisering en normatieve denkpatronen in onze huidige samenleving.

Joren Molter is genomineerd voor de regie van In Kropsdam is iedereen gelukkig. In het Groningse dorpje Kropsdam woont Lammert. Lammert doet geen vlieg kwaad. Hij woont daar met zijn sierduiven en zijn beste vriendin Frieda. Zijn rustige leven wordt ruw verstoord wanneer hij verdacht wordt van een deal met energiebedrijf GreenNow. Lammert is zich van geen kwaad bewust. Toch merkt hij dat het dorp hem anders begint te behandelen. Want in Kropsdam is iedereen gelukkig, behalve als je pech hebt.

Prijsuitreiking
Iedereen is welkom om de openbare prijsuitreiking bij te wonen.

Datum: maandag 21 november 2016, 16.00-19.00 uur
Locatie: Grootlab, Overhoeksplein 2, Amsterdam-Noord

Bekijk alle genomineerden hier

 

Delen