Koen Steger en Neal Groot winnen decorpitch Zomergasten

Koen Steger en Neal Groot winnen de decorpitch van Zomergasten. Fotografie: Sjoerd Alders

Gepubliceerd op

Koen Steger (alumnus Scenografie) en Neal Groot (alumnus Design & Technologie) hebben donderdagavond 30 maart de decorpitch gewonnen van het VPRO-programma Zomergasten. Met hun schetsontwerp 'De Camper' versloegen ze de vier overige genomineerden. Ze gaan nu samen met VPRO Zomergasten en VJ collectief Urbi et Orbi het nieuwe decor ontwikkelen. Dat zal te zien zijn in de nieuwe serie Zomergasten van van 23 juli t/m 27 augustus.

Koen Steger (alumnus Scenografie) en Neal Groot (alumnus Design & Technologie) hebben donderdagavond 30 maart de decorpitch gewonnen van het VPRO-programma Zomergasten. Met hun schetsontwerp 'De Camper' versloegen ze de vier overige genomineerden. Ze gaan nu samen met VPRO Zomergasten en VJ collectief Urbi et Orbi het nieuwe decor ontwikkelen. Dat zal te zien zijn in de nieuwe serie Zomergasten van 23 juli t/m 27 augustus.

De jury, bestaande uit VPRO-directeur Lennart van der Meulen, kunsthistoricus Wim Pijbes, Maaike Engels en Thomas Bouvy van Urbi et Orbi, regisseur Edith Ruyg en eindredacteur Jurgen van Uden, noemde het ontwerp van Koen Steger en Neal Groot "een iconisch en surrealistisch beeld. Een bijzondere plek die uitnodigt tot bijzondere gesprekken en tevens een set waar de gast en de presentator kunnen oplossen in het beeld. Koen Steger en Neal de Groot gebruiken de Hollandse truttigheid van de camping in hun voordeel. Hun decor past bij een lange zomeravond.”

Decorpitch
VPRO Zomergasten beleeft komende zomer het 29e seizoen. Het programma wilde de eigen opvattingen over decor, vormgeving en videoprojectie tegen het licht houden. Daarom vroeg het programma ontwerpers en architecten om met ideeën te komen. Er kwamen 105 inzendingen binnen van zowel gerenommeerde als jonge talentvolle ontwerpers, scenografen en architecten. Vijf van deze ontwerpers, onder wie dus Koen Steger en Neal Groot, presenteerden hun idee donderdagavond op het podium van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Delen