MTD-alumni winnen met collectief MAN || CO prijzen Café Theater Festival 2017

Gepubliceerd op

Het bewegingstheatercollectief MAN || CO heeft de juryprijs en twee Podiumprijzen van het Café Theater Festival 2017 gewonnen met de voorstelling When we cried confetti. De dansers van dit in 2015 opgerichte collectief zijn alle vijf afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans: Moreen Beentjes in 2015, Lisa Feij in 2012, Susan Hoogbergen in 2014, Sjifra IJpma in 2013, en Roma Koolen in 2013.

Het bewegingstheatercollectief MAN || CO heeft de juryprijs en twee Podiumprijzen van het Café Theater Festival 2017 gewonnen met de voorstelling When we cried confetti.  De dansers van dit in 2015 opgerichte collectief zijn alle vijf afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans: Moreen Beentjes in 2015, Lisa Feij in 2012, Susan Hoogbergen in 2014, Sjifra IJpma in 2013, en Roma Koolen in 2013. Een jaar geleden maakten ze de cafévoorstelling You Can’t Cry Confetti They Said.

De voorstelling When we cried confetti vond de vakjury het meest overtuigend ‘in contact met het publiek en de ruimte’. De voorstelling kent ‘vele gezichten in een heldere eigen theatrale taal’. MAN || CO wint coaching, repetitieruimte en speelplekken in het Compagnietheater, Amsterdam Fringe Festival, Buitenkunst, Gluren bij de Buren Houten en Theater aan de Slinger.

Met deze vakjuryprijs heeft MAN || CO we coaching, repetitieruimte en speelplekken in het Compagnietheater, Amsterdam Fringe festival, Buitenkunst, Gluren bij de Buren Houten en Theater aan de Slinger gewonnen. Met de Podiumprijzen heeft het collectief MAN || CO speelplekken bemachtigd op het Reuring en Spoffin.

Lees meer over MAN || CO

Dit jaar bestond de vakjury uit Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds), Marijke Schaap (zakelijk leider De Tekstsmederij), Daniël van Veen (directeur Amsterdams Kleinkunstfestival en Theater in Huis), Heske van den Ende (producent Theaterzaken Via Rudolphi) en Niels van der Steen (choreograaf bij o.a.DOX & ISH).

Uit het Juryrapport
"De vijf vormen een prachtige en krachtige eenheid in verscheidenheid, met een smaakvolle en dynamisch muzikale montage als bedding voor een richelscherp en razend gedetailleerde choreografie, waarbij de ruimte niet alleen wordt gebruikt maar tot leven gebracht. De voorstelling is qua compositie verrassend en van hoge kwaliteit. De dansers scheppen een dwingende eigen wereld die doet afvragen wat deze personages nu eigenlijk voor ons verborgen houden. Een lach verandert razendsnel in vertwijfeling; verleiding slaat om in afwijzing. De dansers – stuk voor stuk theatrale persoonlijkheden – houden de performance constant spannend en theatraal."

 

Delen