Studenten master Kunsteducatie vragen aandacht voor toekomstig kunst- en cultuuronderwijs

Gepubliceerd op

Eerstejaarsstudenten van de master Kunsteducatie buigen zich over de vraag 'Waarom blijft het zo moeilijk om de waarde van kunst en kunsteducatie een structurele en betekenisvolle positie in de samenleving te geven?’. Met lijst2032.nl KIES KUNST voeren zij een ludieke actie om aandacht te vragen voor het toekomstige kunst- en cultuuronderwijs.Zo vlak voor de nationale verkiezingen begon de aftrap van hun project met het verspreiden van alternatieve verkiezingsposters met de studenten zelf als kandidaten, en vooral als ambassadeurs van kunst- en cultuureducatie. Deze activiteiten zullen de komende maanden een vervolg krijgen in de vorm van een symposium, een publicatie en een debatavond. Het jaartal 2032 geeft als stip op de horizon richting aan de discussie, waarbij zij pleiten voor een prominente rol voor kunst en cultuur in het onderwijs en de maatschappij.

Debatavond: dinsdag 20 juni, 17:00 uur, Academie voor Theater en Dans, meer informatie
Symposium: maandag 26 juni, 13:00 uur, meer informatie
Facebook-pagina lijst2032.nl KIES KUNST

Delen