HALf6 - 11 april 2017 - Is jeugdtheater ook theater?

HALf6, foto: Thomas Lenden

Gepubliceerd op

In theater en dans gemaakt voor jeugd lijkt veel vanzelf te gaan. Diversiteit op het podium en in de zaal; ruimte voor experiment; het verbinden van verschillende disciplines; plek voor jonge makers; publiek dat wordt beschouwd als creatief onderdeel van de voorstelling; het verbinden van kunst en gesprek.

 

In het ‘volwassenen’ theater en dans lijken al deze kwaliteiten te vaak te ontbreken. Toch blijft theater en dans voor jeugd voor velen - media, theater- en dansopleidingen, groot publiek - een ondergeschoven kindje.  Hoe komt dit?

Onze gasten zijn: Moniek Merkx (artistiek leider Maastd), Kees Blijleven (directeur De Krakeling), Josephine van Rheenen ( artistiek leider De Dansers, afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans in 2010).

Verder aanwezig: Jef Van gestel (theatermaker, afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht in 2004) en Gale Rama (afgestudeerd aan de Mime Opleiding  in 2016) en Art Srisayam (afgestudeerd aan Urban Contemporary - JMD in 2013). Alle drie zijn werkzaam bij Maastd.

*Our English speaking students are also welcome,
the conversation during HALf6 is always playfully bilingual.

Na afloop soep, brood en drank.

Delen