26 september: feestelijke HALf6 editie – uitreiking Top Naeff Prijs en André Veltkamp Beurs

Top Naeff

Gepubliceerd op

Op dinsdag 26 september worden tijdens een speciale feestelijke editie van HALf6 de Top Naeff Prijs en André Veltkamp Beurs uitgereikt.

Wie de winnaars zijn houden we nog even geheim…  Ook voor de winnaars zelf is het een verrassing!

Te gast zijn oud-winnaars waaronder, Sigrid Koetse (Top Naeff Prijs in 1955), Maureen Teeuwen (Top Naeff Prijs 1985) en Martijn Nieuwerf (Top Naeff Prijs 1994).
Met hen spreken we over wat deze prijs én toneelprijzen in het algemeen, voor hen en hun carrière hebben betekend.

U bent van harte welkom bij deze feestelijke editie van HALf6!
Na afloop is er soep en een drankje.


Over de prijzen:
De Top Naeff Prijs wordt traditiegetrouw toegekend als aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Academie voor Theater en Dans. De prijs is vernoemd naar schrijfster Top Naeff, die onder andere een toonaangevende toneelcritica was. De Top Naeff Prijs is de oudste theaterstudentenprijs van het land.

De André Veltkamp Beurs is genoemd naar André Veltkamp, directeur van 1997 tot 2010 van de Theaterschool (sinds september 2016 Academie voor Theater en Dans). Toen in 1997 alle dans- en theateropleidingen van de Theaterschool verhuisden naar één gebouw aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, werd hij daar directeur. Onder zijn leiding groeide de school uit tot een theater- en dansacademie met vijftien gespecialiseerde opleidingen. De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag. De beurs is voor eindvoorstellingen die een reprise verdienen na de Academie.


André

Delen