Breitner Academie-alumnus Boris Lyppens genomineerd voor AHK eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Boris Lyppens studeerde in de zomer van 2017 af aan de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie. Zijn afstudeerwerk Subcutis is nu genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs!

Subcutis is de wetenschappelijke benaming voor de laag die net onder de huid schuilt. Dit werk is de interpretatie en visualisatie van de innerlijke wereld van Lyppens, verscholen in deze laag. Subcutis onderzoekt de complexiteit van de menselijke psyche en onze oppervlakkige vormen van zowel fysiek als psychisch contact, die we voor een deel in stand houden door middel van faƧades. Hiernaast heeft Lyppens zijn persoonlijke denkwereld en expliciet seksuele gevoelens uitgebeeld. In zijn werk refereert hij aan bekende kunstenaars die zich met soortgelijke onderwerpen bezig hebben gehouden, zoals Goya, Freud, Rorschach en Evens.

Boris Lyppens maakt behalve kans op de prijs voor het beste bachelorproject ook kans op de Publieksprijs. Stemmen hiervoor kan via de website www.ahk.nl/eindwerkprijs. Hier zijn tevens alle andere genomineerden te vinden.

Delen