Nieuwe ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten

Gepubliceerd op

Het lectoraat Kunsteducatie start een nieuwe educatieve ontwerpprijs in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO). De kunst van het ontwerpen is een nieuwe prijs voor het meest innovatieve of prikkelende ontwerp van aankomende kunstvakdocenten. In 2018 wordt deze prijs voor het eerst uitgereikt.

Derde- en vierdejaarsstudenten aan een bachelor docentopleiding in de kunsten (dans, muziek, theater of beeldende kunst en vormgeving) komen in aanmerking voor de juryprijs én een publieksprijs. Aan beide prijzen is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Het kunsteducatieve ontwerp moet zijn ontworpen in het lopende studiejaar 2017-2018.

Jury en jurering

De vakjury bestaat uit voorzitter Sanne Scholten, directeur van het LKCA, en vier experts uit het veld van kunst en educatie. De jury beoordeelt de ingezonden kunsteducatieve ontwerpen op onder meer relevantie, actualiteit en geschiktheid voor de praktijk.

Wie een ontwerp wil insturen kan dit doen via de website van het LKCA.

Delen