Yahmani Blackman, student Theaterdocent Verkort, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs

Gepubliceerd op

Yahmani Blackman, afstuderend student aan de opleiding Theaterdocent Verkort, is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor de voorstelling Wij gaan het hebben over haar, die zij samen met Dorothy Blokland heeft gemaakt.

De BNG Bank Theaterprijs
De BNG Bank Theaterprijs is in het leven geroepen ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg Amsterdam. De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie.

De makers
Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om de leed te verzachten.

Delen