Henny Kamerman overleden

Gepubliceerd op

Op 28 juni 2018 is jazzdanspionier Henny Kamerman overleden. Henny was werkzaam als artistiek leider van de opleiding Jazztheater- en Showmusicaldans, die in 1989 door haar werd opgezet (de huidige opleiding Urban Contemporary/JMD).

In 2002 werd Henny adviseur Internationalisering van de directie van de Theaterschool (de huidige Academie voor Theater en Dans) en zette zich ervoor in dat, door middel van internationale uitwisseling, vele studenten in het buitenland konden studeren. Zij onderhield een speciale band met de Alvin Ailey School in New York.
In deze functie, die zij tot haar pensionering in 2012 uitoefende, richtte Henny ook het vernieuwende RendezVous-programma op: Henny haalde buitenlandse choreografen en dansers de school binnen, als ze in Nederland waren voor voorstellingen. Maar liefst 65 RendezVous-bijeenkomsten coördineerde ze. Daarnaast was Henny docent en specialist in Horton techniek.

Henny's uitvaartdienst is donderdag 5 juli 2018, aanvang 14.30 uur, in Crematorium Zaanstad, Wibautstraat 282 te Zaandam.

Wij wensen haar man Dick, haar familie en naasten alle kracht toe in deze moeilijke dagen.

Namens de studenten, docenten en medewerkers,
Gerleen Balstra, artistiek leider Urban Contemporary/JMD
Eddi de Bie, voormalig artistiek leider Jazz-en MusicaldansDelen