BNG Bank Theaterprijs 2018 voor Eline Arbo, afgestudeerd aan de Regie Opleiding

'Het lijden van de jonge Werther', fotograaf: Sanne Peper

Gepubliceerd op

Regisseur Eline Arbo, afgestudeerd in 2016 aan de Regie Opleiding, heeft op 6 september 2018 de BNG Bank Theaterprijs 2018 gewonnen. De onderscheiding voor jonge getalenteerde makers werd  uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in het Internationaal Theater Amsterdam. Ze krijgt de prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Het lijden van de jonge Werther bij Toneelschuur Producties.

De jury van de BNG Bank Theaterprijs noemt Het lijden van de jonge Werther ‘in de kern een coming-of-age- en boy-meets-girl verhaal, maar dan een verontrustende versie’.  In de regie van Eline Arbo wordt dit verhaal volgens de jury ‘in aanstekelijke pop-stijl verteld en gezongen. Keuzes in spel, muziek, vormgeving en opbouw grijpen in elkaar, alsof niet een theaterregisseur, maar een songwriter het voor het zeggen had.’

Delen