Bacheloropleidingen van de Academie voor Theater en Dans excelleren in Keuzegids

Gepubliceerd op

De Academie voor Theater en Dans (ATD) is bijzonder trots dat alle bacheloropleidingen van de Academie voor Theater en Dans in de Keuzegids hbo 2019 het stempel 'topopleiding' hebben gekregen. Onze bachelors scoren zeer hoog: Dans krijgt een score van 94, Docent Dans komt uit op 88, Theater behaalt 86 en Theaterdocent scoort 82.

AHK beste hogeschool

Niet alleen de bachelors van de ATD hebben een hoge score gehaald. Elsevier Weekblad heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) deze week uitgeroepen tot beste hogeschool. Uit het onderzoek Beste Studies 2018 komt de AHK als beste hogeschool naar voren vanwege de grote tevredenheid van de studenten met de opleiding.

Ook de andere academies scoren hoog

Het Conservatorium van Amsterdam biedt volgens de Keuzegids de beste bachelor Muziek van Nederland aan (80). De bachelor Docent muziek staat met een score van 86 in de top van de lijst van docentenopleidingen muziek. Beide opleidingen behalen opnieuw het predicaat ‘topopleiding’.
De bachelor Film van de Nederlandse Filmacademie is met een score van 80 wederom uitgeroepen tot topleiding. De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie doet het even goed als vorig jaar (68). De bachelor Cultureel erfgoed, aangeboden door de Reinwardt Academie, scoort beter dan vorig jaar en komt uit op 62.

Over de Keuzegids hbo 2018
De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. De ranking is voornamelijk gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die de mate van tevredenheid van de studenten weergeeft.

Delen