Opbloeiende liefde tijdens nascholing Robot Love

Foto: deelnemers bij werk van kunstenaar Zoro Feigl

Gepubliceerd op

Op Robot Love, een interactieve expositie over de liefde tussen mens en robot, kwamen 25 kunst en bèta docenten samen voor de nascholing van ArtechLAB Amsterdam. De leidraad tijdens deze twee dagen was het ontwerpmodel 'Remixing the Art Curriculum'. Het programma werd enthousiast ontvangen; 'op deze manier is het een feest om les te geven'.

Voor deze interdisciplinaire nascholing sloegen het ArtechLAB Amsterdam en Robot Love de handen ineen. De expositie vormde het atelier waarbinnen de docenten met kunst, robotica en artificiële intelligentie aan de slag gingen. Het ontwerpmodel Remixing the Art Curriculum van Emiel Heijnen bood de docenten handvatten om deze werelden met elkaar te verbinden. Een rondleiding door de tentoonstellingen bleek een krachtige aftrap, discussies en kritische vragen rond de (kunst)werken werden hierdoor aangewakkerd. In de workshop “Cyborg” experimenteerden de docenten met technologie. In korte tijd moest een designvraag worden opgelost met behulp van de BYOR (Build Your Own Robot) kit. Met deze kit wordt technologie begrijpelijk gemaakt en kun je op eenvoudige wijze zelf allerlei technologische toepassingen maken. 

Dag twee werd ingeleid door kunstenaar Zoro Feigl, bekend van zijn draaiende, schurende en zwiepende kunstwerken. Hij vertelde over zijn kinetische sculpturen waarin mechanica, natuurkrachten en schoonheid samenkomen. Met deze verzameling aan inspiratie ontwikkelden de deelnemers lesideeën waarin kunst, wetenschap en technologie elkaar ontmoeten. De nascholing werd afgesloten met een discussie over de praktijk. Hoe pas je deze les ideeën toe en wat betekent dit voor de invulling van je eigen lessen. 

Meer weten? Ga naar de website van het ArtechLAB Amsterdam. Kijk voor een breder aanbod bij- en nascholingsaanbod op www.breitneracademie.nl.

Meer over Robot Love

Delen