12 maart 17:30 - HALf6 met Chokri Ben Chikha over Kunst & Activisme

Gepubliceerd op

Met speciale gast: Chokri Ben Chikha

Wat kan theater teweeg brengen in de wereld? Moet kunst activistisch zijn, of is ze dat altijd? Wanneer houdt kunst op en begint propaganda? Als je als mens politieke overtuigingen hebt, welke consequenties heeft dat dan voor je werk als kunstenaar? En in hoeverre kan kunst direct ingrijpen in de werkelijkheid zonder daarbij haar poëtisch potentieel te verliezen?

Als er iemand is die zich met dit soort vragen bezig houdt, dan is het Chokri Ben Chikha. Chokri is theatermaker, acteur, artistiek leider van Action Zoo Humain, docent en artistiek onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij wil met zijn werk verandering in gang zetten, en gaf daar afgelopen najaar inzicht in tijdens zijn veelbesproken Staat van Theater ‘Wij moeten ingrijpen’.

Dramaturg en docent Florian Hellwig gaat aan de hand van beeldmateriaal in gesprek met Chokri Ben Chikha over kunst en activisme. Wees welkom bij Half6 om hierover mee te denken en praten, met als altijd: soep en drankjes na afloop!

Deze HALf6 editie is een initiatief van de Opleiding Theaterdocent, waar Chokri Ben Chikha gastdocent is in een Keuzeblok o.l.v. Elike Roovers en Rutger Esajas (DEGASTEN).

Delen