Alumnus en studenten Urban Contemporary (JMD) & ATKA schitteren in Brave new world 2.0

'Brave new world 2.0', van NITE (Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg / Slagwerk Den Haag). Foto Lex Vasseur

Gepubliceerd op

Harold Luya, afgestudeerd in 2016 en Lo Walther Boer enTerencio Douw, vierdejaarsstudenten Urban Contemporary (JMD) en  Momo Samwel vierdejaars ATKA, schitteren in Brave new world 2.0. Een voorstelling van Noord Nederlands Toneel in samenwerking met Club Guy & Roni, Asko/Schönberg en Slagwerk Den Haag.

Dit multdisciplinaire spektakel is een theatrale bewerking van Aldoes Huxleys roman Brave new world. De voorstelling kreeg lovende recensies in de pers.

De Volkskrant over Harald Luya in Brave new world 2.0:
‘Een multidisciplinair spektakel – met als hoogtepunt de fantastische Android-dans van troostrobot Lucy (Harold Luya) én als dystopisch futuristisch denkstuk. an den Bos stelt wezenlijke vragen over mens-zijn, en wat een mens tot mens maakt: is dat ons brein, ons hart, onze geest, of zoiets als de ziel? Wat is de functie van liefde, van herinneringen, van rouw, van trauma? Is sterfelijkheid een onwenselijk detail, of juist dat wat ons menselijk maakt? Dat zijn grote, belangrijke vragen, die door Weizman visueel verbluffend zijn verpakt.’

Uit de recensie in Dagblad van het Noorden:
'De hit van de avond is de breakdance-achtige act van danser Harold Luya als robot Lucy. Midden in een voorstelling zó’n applaus, dat maak je weinig mee. CEO (baas) van Humanite is Troy (de altijd sterke Bram van der Heijden), die nog een goeroe-achtige, hogere macht boven zich heeft (een scherpe Joost Bolt). Troy twijfelt al snel aan de juistheid van zijn keuzes.

NRC over Brave New World 2.0:
‘Regisseur Guy Weizman spint deze verhaallijnen uit in groots opgezette scènes, waarbij zo?n twintig man op het toneel staan. Het is een visueel overrompelende ervaring met indrukwekkende choreografieën.’

De voorstelling gaat op tournee t/m 18 mei 2019. Meer informatie:
https://www.nnt.nl/agenda/

Delen