Reinwardt-studenten trekken jongeren naar musea

Gepubliceerd op

Hoe kunnen musea meer jongeren trekken? Met die vraag gaat de Youth Advisory Board zich bezighouden, een initiatief van de Hermitages in Sint-Petersburg en Amsterdam. Maar liefst drie studenten van de Reinwardt Academie nemen plaats in de raad.

Op initiatief van de Hermitages in Sint-Petersburg en Amsterdam is het project Museum 15/24 gestart. Tijdens dit project wisselen de educatieve afdelingen van verschillende Nederlandse en Russische musea best practices uit. Het doel is om museumeducatie en museumbezoek aantrekkelijker te maken voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar. Een belangrijk onderdeel is de Youth Advisory Board: tien Nederlandse en tien Russische studenten testen de best practices en brengen advies uit. Van de Reinwardt Academie nemen studenten Imre Spaan, Mulan Go en Shannon van Essen plaats in deze raad.

Als professional kijken
‘Deze maand testen we het educatieve programma van het Zuiderzeemuseum. Daarna volgen het Kröller-Müller Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. En in de herfstvakantie gaan we naar Sint-Petersburg’, vertelt Imre. De drie studenten merken dat ze hun opleiding goed kunnen inzetten bij het werk: ‘Doordat we veel van museumeducatie afweten, kunnen we heel kritisch naar educatieve projecten kijken. En bedenken hoe we bepaalde dingen zelf anders zouden doen. We kijken er echt naar als professional.’

Delen