Documentaire over ex-student 5 O'Clock Class Toon Lobach en zijn broer

Toon Lobach en zijn broer als tweede cameraman. ‘We verschillen in bijna alle opzichten van elkaar’.

Gepubliceerd op

Filmmaker Marja de Vries heeft een documentaire gemaakt over Toon Lobach en zijn  broer. Toon Lobach is momenteel verbonden aan het Nederlands Dans Theater 2. Hij volgde vier jaar lang lessen bij de 5 O’Clock Class en was student bij de Nationale Balletacademie, Moderne Theaterdans en Urban Contemporary (JMD).

Lobach gaat over Toon en zijn broer, twee broers die op een heel verschillende manier invulling geven aan hun leven.

Toon staat vanaf jonge leeftijd als model, acteur en danser volop in het leven. Hij werkt hard aan zijn droom: professionele danser bij een gerenommeerd gezelschap. Hij is sociaal en de omgeving omarmt hem. Zijn oudere broer is meer toeschouwer dan deelnemer van het leven. Hij verkiest zijn eigen kamer boven de buitenwereld en heeft moeite met alles waar enige dwang bij komt kijken. Deze houding is moeilijk te begrijpen voor zijn omgeving.

De werelden van de broers zullen zich dit jaar verder aftekenen. Toon heeft met succes auditie gedaan bij Nederlands Dans Theater, en gaat in Den Haag wonen. Hij verlaat het ouderlijk huis, en dus ook zijn broer. Lobach probeert inzicht te geven in de band tussen de broers en de rol van de ouders.

Meer informatie
Lobach wordt vertoond in FC Hyena, 2/6 om 19.00 uur, 5/6 om 21.00 uur.
Lees ook het interview in Het Parool met filmmaker Marja de Vries.
website: www.vriesfilm.nl

Delen