Deadline oriëntatiejaar (lichtassistentie) op 21 juni a.s.

Gepubliceerd op

Meld je nu nog aan voor het oriëntatiejaar 'Lichtassistentie'. Vrijdag 21 juni a.s. sluit de inschrijving. 

In de periode van september tot en met juni kun je het oriëntatiejaar aan de Nederlandse Filmacademie cursus volgen. Het oriëntatiejaar bestaat uit twee delen, een deel theorie van ongeveer vier weken en een praktijkdeel. Het theoriegedeelte start in september. Aansluitend begint het praktijkgedeelte dat doorloopt tot de zomervakantie. In die periode assisteer je bij filmproducties van de Filmacademie. De lessen worden verzorgd door ervaren (gast)docenten. 

Tijdens dit oriëntatiejaar ga je aan de slag als assistent belichter. Je krijgt les in elektriciteit, lichttheorie, apparatuur en steigerbouw. Je behaalt je Hoogwerker Certificaat en het Voldoend Onderricht Persoon Laagspanning examen (VOP-LS). Tijdens het jaar doe je veel set-ervaring op bij het cameradepartement en sta je als lichtassistent op de set.

Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

Delen