Frans Lommerse Stipendium uitgereikt aan ATKA-alumnus Victor IJdens

foto: De Toneelschuur - Frans Lommerse Stipendium

Gepubliceerd op

Acteur en theatermaker Victor IJdens heeft in de Toneelschuur in Haarlem op 4 oktober het eerste Frans Lommerse Stipendium gekregen. De prijs werd uitgereikt door Frans Lommerse, oud-directeur van de Toneelschuur. Victor IJdens studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Victor IJdens maakte een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met zijn prachtige vertolking van Werther in Het lijden van de jonge Werther (in regie van Eline Arbo). Hij kenmerkt zich door charisma, gevoeligheid, muzikaliteit en eigenheid. Hij heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld als acteur, en hij onderzoekt ook zijn eigen makerschap.

Aan het stipendium, dat Frans Lommerse jaarlijks uitreikt aan een talent naar zijn keuze, is een bedrag van € 10.000,- verbonden, waarvan een op maat gemaakt ontwikkelingstraject wordt samengesteld.

Het Frans Lommerse Stipendium is tot stand gekomen dankzij genereuze donaties bij het afscheid van Frans als directeur van de Toneelschuur in januari 2019. Het is bedoeld voor een jong talent in de podiumkunsten bij Toneelschuur Producties, zoals een acteur, regisseur of scenograaf, om zich na het afstuderen artistiek en zakelijk verder te ontwikkelen.

Delen