Winter School 2020 van start met een nieuwe Artist in Residence: Building Conversation

Winter School 2020 © Kris Dewitte

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft het collectief Building Conversation, ontstaan op initiatief van theatermaker Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan 't Sas, uitgenodigd als Artist in Residence voor het studiejaar 2019-2020. Vandaag is de Winter School 2020 gestart, gecureerd door het team van Building Conversation.

De Artist in Residence gaat tijdens de Winter School 2020 aan het werk met de eerste en tweedejaars Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur studenten van de Academie van Bouwkunst. De studenten doen interdisciplinair en interactief mee aan een aantal door Building Conversation ontwikkelde performatieve gesprekken op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam. Ze reflecteren met elkaar op hun persoonlijke ervaringen en ze spreken aan de hand hiervan over de relatie tussen ruimte en gesprek en over het gesprek als ruimte tussen mensen.

Tijdens de Winter School leren de studenten interdisciplinair en in teamverband te werken aan een opgave die de randen van de drie vakgebieden opzoekt, dan wel overschrijdt, en daarmee ervoor zorgt dat de eigen horizon van de ontwerper wordt vergroot. Als student aan de Academie van Bouwkunst werk je in een bredere sociaal-cultu­rele context. Daarom zijn het trainen van intuïtie en het in beperkte tijd omzetten van een idee naar een geïnspireerd product belangrijke leerdoelen van de Winter School.

Op vrijdag 17 januari zijn de eindresultaten van de Winter School 2020 te zien en te ervaren op de Academie van Bouwkunst. Om 16:00 uur is er een gezamenlijke opening in de kantine. Daarna zijn er doorlopend en op verschillende plekken in en buiten het gebouw eindpresentaties van negen verschillende groepen te zien en te ervaren. De tiende groep zal een eindpresentatie verzorgen op de Academie voor Theater en Dans. Het gedetailleerde programma ontvangt u tijdens de gezamenlijke opening en verschijnt ook op Facebook en Instagram.

Dit is de 15e Artist in Residence die wij dankzij het Artist in Residence programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten mogen ontvangen. In de afgelopen jaren zijn er al veel verrassende en spraakmakende projecten en lezingen gerealiseerd onder leiding van Artists in Residence zoals kunstenaar en architect Alexander Brodsky, kunstenaar en architect Sarah van Sonsbeeck, beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester en fotograaf Jeroen Musch. Luc Deleu was in het studiejaar 2004-2005 de eerste Artist in Residence bij de Academie van Bouwkunst.

Winter School 2020 © Kris Dewitte

opening Winter School 2020 © Nina Knaack

Delen