ATKA-alumna Lisa Ostermann grote winnaar van het Leids Cabaret Festival 2020

Foto: Emile van Aelst

Gepubliceerd op

Lisa Ostermann, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in 2017, mag zich de grote winnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 noemen. De ATKA-alumna won maar liefst drie prijzen. Naast de vakjuryprijs heeft zij namelijk ook de publieksprijs en de studentenprijs in de wacht gesleept. 

De vakjury bestaande uit Karel Michiels (journalist en auteur), Maarten van Erp (theaterprogrammeur Theater de Maaspoort), Marloes Hakvoort (theaterprogrammeur bij Het Speelhuis in Helmond) en Sanne Meenink (Programmeur bij Theater Bouwkunde) roemde de manier waarop Lisa Ostermann haar show in elkaar gezet had en soepel doorspeelde.

Finalistentour
Lisa mag omdat zij de Studentenprijs heeft gewonnen tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, optreden bij de Augustinus, de studentenvereniging waar het Leids in 1978 is ontstaan. Daarnaast zal Lisa, samen met de twee andere finalisten Thjum Arts en De Vriendendienst bestaande uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp, vanaf 4 maart beginnen met een tournee langs de theaters in Nederland.

Delen