Veelbelovend talent; ATD-dansalumni geselecteerd voor de NRC 101 Nieuwe Talenten-lijst

Foto: Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Maar liefst vijf ATD-dansalumni zijn geselecteerd voor de NRC 101 Nieuwe Talenten-lijst. Een lijst waarin nieuw veelbelovend talent wordt gepresenteerd. De keuze en selectie is door deskundigen en de redactie van de NRC gemaakt. Er zijn verschillende categorieën opgesteld. In de categorie dans / choreografie worden vijf studenten benoemd die hebben gestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans.

Drie alumni studenten van de opleiding Urban Contemporary (JMD) worden benoemd: de zeer talentvolle danser én choreograaf Cherish Menzo en het uitgesproken elegante dansduo Christian Yav en Sedrig Verwoert. Annemieke Mooij, afgestudeerd in 2018 van de opleiding Docent Dans, mag volgens de deskundigen niet ontbreken op de nieuwe talentenlijst. Klassiek danser en ATD-dansalumnus Alejandro Zwartendijk (Nationale Balletacademie), is ook een onmisbaar en veelbelovend talent. 'Fysiek heeft Alejandro Zwartendijk alles mee om uit te groeien tot een echte klassieke danser, misschien zelfs van het formaat van Boris de Leeuw.', aldus de redactie van de NRC 101 Nieuwe Talenten-lijst.

De lijst is samengesteld door vijftien externe deskundigen en de (cultuur)redactie van NRC. Bekijk de gehele lijst in de categorie choreografen en dansers hier

Cherish Menzo - Urban Contemporary (JMD)
Christian Yav en Sedrig Verwoert - Urban Contemporary (JMD)
Annemieke Mooij - Docent Dans
Alejandro Zwartendijk - Nationale Balletacademie (NBA)

Delen